Wippolder – SHO nacompetitie

Het is SHO niet gelukt om de laatste strohalm richting vierde divisie te grijpen. In Delft werd met 4-1 verloren van Wippolder waarmee het seizoen voor SHO ten einde is.Trainer Hans Maus had twee vacatures in zijn basisteam in te vullen. Aanvoerder Robin Winkels ontbrak vanwege de rode kaart die hij kort voor tijd opliep tegen Heerjansdam, wat hem drie wedstrijden kost. Voor hem kwam Luc Rozendaal, die een behoorlijke tijd heeft moeten toekijken vanwege ondermeer blessures, in het veld. Verder genoot Jeroen Eikelenboom al van vakantie en voor hem stond Danny Kerpel aan de aftrap.
SHO begon met de straffe wind tegen en dat viel aanvankelijk niet mee tegen de enthousiast begonnen thuisploeg. In de twaalfde minuut strafte Berto de Vree miscommunicatie in de Beijerlandse afweer af: 1-0. En iets minder dan de vingers die op één hand zijn te tellen later lag ook nummero twee in het mandje. Wat Tim de Pender lukte in de thuiswedstrijd tegen VELO door vanaf ruime afstand te scoren door de bal over de keeper in het doel te mikken, daar slaagde nu Delftenaar Daley Uythof ook in. Hij kreeg de bal halverwege het veld op een presenteerblad van Kevin Angel en zag de ruimte tussen Niels Steehouwer, ditmaal aanvoerder van SHO, en het doel en maakte daar met dank aan de stevige wind maximaal gebruik van: 2-0. Vrijwel op de minuut af een exacte kopie van het scoreverloop vorige week in Ridderkerk tegen Heerjansdam.Het was daarna oppassen om geen grotere averij op te lopen en pas in het laatste kwartier voor de rust werd SHO dreigender maar bleef de thuisclub zonder al te veel moeite overeind. Voor het tweede bedrijf kwam Dedier Bos er als extra aanvaller in voor Luc Rozendaal in de hoop dat SHO daarmee snel de aansluitingstreffer zou maken. Een doelpunt kwam er wel snel na de doelwisseling, alleen was het Wippolder dat na een snelle uitbraak over rechts de trekker overhaalde, 3-0 via Domenico de Vree. En net als vorige week kwam ook de 4-0 op het bord. Na een overtreding in het strafschopgebied vonniste aanvoerder Daley Uithof vanaf elfmeter.Yur Snoek ging naar de kant en Stevie Soares kwam er als verse kracht in. SHO kreeg nog even wat valse hoop toen Tim de Pender zijn 24ste maakt, 4-1, verder dan nog wat hoekschoppen en verdwaalde afstandsschoten kwam het uitgebluste team van Maus niet meer.Na wat duw- en trekwerk liep Tim de Pender nog tegen een gele kaart aan waarna hij uit voorzorg werd gewisseld voor Thomas van Putten en Roel Luth kwam er nog in voor Kevin Angel. Vertrekkend trainer Hans Maus gebruikte ook zijn laatste wisselmogelijkheid nog, Job van der Meijde voor Danny Kerpel, en zag even later hoe Stevie Soares na een stevige tackle met rood kon inrukken. Soares’ slachtoffer Luuk Dill ging kort daarna ook in de fout en kon eveneens voortijdig richting kleedkamer.
Scheidsrechbter Maarten Spoon vond het terecht niet nodig om extra tijd bij te tellen en maakte er na precies negentig minuten een einde aan waarna SHO toch met een katterig gevoel weer in de bus stapte.
Hoewel van de laatste vier wedstrijden er drie werden verloren, Brielle 0-3, Heerjansdam 0-4 en Wippolder 4-1 waar slechts de zege op VELO (3-0) tegenover staat, kunnen de wit/zwarten toch op een geslaagd seizoen terugkijken.
SHO eindigde op de tweede plaats met 45 punten uit 24 wedstrijden. dertien wedstrijden werden gewonnen met zes remises en vijf nederlagen.
Doelcijfers 60 voor en 40 tegen. Samen met kampioen XerxesDZB had SHO de productiefste aanval.
Dat SHO overwegende domineerde binnen de lijnen illustreren ook wat andere cijfers. In de 24 competitiewedstrijden werden slechts 29 gele kaarten geïncasseerd, wat alleen Jeroen Eikelenboom een wedstrijd schorsing opleverde. De tegenstanders in wedstrijden van SHO grossierden 45 gele prenten bij elkaar. SHO kreeg twaalf strafschoppen te nemen, waarvan er tien werden benut en kreeg er slechts één tegen. De laatste twee nacompetitiewedstrijden geven dan een iets minder fraai beeld met twee pingels tegen en twee rode kaarten.
Trainer Hans Maus gebruikte in de 27 wedstrijden 22 spelers. Doelman Niels Steehouwer speelde de volle 2430 minuten gevolgd door Joost van Eck (2351 min.) en Jesper Troost (2291 min.). Zes spelers kregen in alle wedstrijden speeltijd: Niels Steehouwer, Joost van Eck, Tim de Pender (2276 min.), Aron van Schaik (2109 min.), Kevin Angel (2082 min.) en Dedier Bos (986 min.).
In ieder geval kan Hans Maus met opgeheven hoofd de Kikkershoek verlaten, hij beloofde aan het begin van het seizoen dat SHO niet in degradatieproblemen zou komen en is ruimschoots in zijn missie geslaagd.
Het seizoen zit er op, de vakanties kunnen beginnen.
Iedereen een prettige vakantie gewenst en graag tot de volgende jaargang op de voetbalkalender.
Over acht weken al staat de eerste oefenwedstrijd gepland, zaterdag 10 augustus uit tegen IFC. Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Danny Kerpel, Aron van Schaik, Luc Rozendaal, Ferdinand Römelingh; Joost van Eck, Jesper Troost, Kevin Angel; Tim de Pender, Yur Snoek, Jesse Vermaat.
Wissels:
46’ Dedier Bos voor Luc Rozendaal
60’ Stevie Soares voor Yur Snoek
75’ Thomas van Putten voor Tim de Pender
75’ RoelLuth voor Kevin Angel
82’ Job van der Meijde voor Danny Kerpel
Doelpunten:
12′ 1-0 Berto de Vree
16’ 2-0 Daley Uithof
48’ 3-0 Domenico de Vree
59′ 4-0 Daley Uithof (strafschop)
Kaarten:
Scheidsrechter Maarten Spoon, met assistentie van Hamid Assili en Jefferey Adu Boahen, had direkt rood voor Stevie Soares van SHO (85e min.) en Luuk Dill van Wippolder (88e min.) en geel voor Tim de Pender van SHO en Daley Uythof en Jari Seffelaar van Wippolder.